Die Original Fenntaler Musikanten 15 jaar

Frühjahrskonzert Die Original Fenntaler Musikanten

BETUWE – Op 1 maart was het precies 15 jaar geleden dat een groepje muzikanten uit Veenendal voor het eerst bij elkaar kwam om te gaan repeteren voor deelname aan het EK voor blaaskapellen in het Oostenrijkse Schladming.

Niemand kon destijds vermoeden dat dit eenmalige optreden zou uitgroeien tot één van de meest succesvolle Egerländerkapellen van ons land: Die Original Fenntaler Musikanten. Onder leiding van kapelmeester en mede-initiator Chris Kok uit Ede heeft de kapel de afgelopen 15 jaar vele successen behaald tijdens festivals en concoursen in binnen- en buitenland. Zo werden de Fenntalers drie keer Europees kampioen in de topklasse, en wisten zij twee de Nederlandse titel in de wacht te slepen.

Maar ook in de eigen regio lieten Die Original Fenntaler Musikanten regelmatig van zich horen. Meer dan tien jaar was de kapel vaste gast in De Vicary in Ochten. Omdat deze zaal vorig jaar gesloten werd, wordt het Frühjahrskonzert deze keer gegeven in cultuurcentrum De Binder, Hoflaan 2 in Leersum.

Het concert vindt plaats op 6 mei en zal grotendeels in het teken staan van het 15-jarig bestaan. Zo staat er een aantal stukken uit het eerste jaar op het programma, en zal een groot aantal eigen muzikanten solistisch van zich laten horen.

Het concert in Leersum begint om 20.00 uur Kaarten á 8.50 euro zijn te bestellen via de website www.fenntaler.nl en telefonisch onder nummer 0318 652337.