Uit de krant

Veense blaaskapel haalt eerste prijs op Italiaans festival

VEENENDAAL – De Egerländerkapel Die Original Fenntaler Musikanten uit Veenendaal heeft in september deelgenomen aan een groot internationaal festival voor blaaskapellen in Rio di Pustera in Italië. Aan dit festival namen dertien kapellen deel uit zes Europese landen. De Veense kapel wist de eindoverwinning te behalen met maar liefst 94,6 van de maximaal 100 te behalen punten. Op de foto heeft voorzitter Theo ter Burg de hiermee gewonnen gouden Flügelhorn in zijn hand en penningmeester Karin Staal de cheque van duizend euro. Dirigent Chris Kok toont de oorkonde.

Kok vertelt dat Egerländer blaasmuziek zijn oorsprong vindt in het grensgebied van Duitsland en Tsjechië. Kok is trots op zijn kapel: ,,Na drie Europese titels is dit wederom een muzikale mijlpaal in ons 16-jarig bestaan. Wij krijgen van de juryleden in het buitenland steeds weer te horen dat men het heel bijzonder vindt dat wij, als Nederlandse kapel, deze muziek zo goed én in de juiste stijl kunnen uitvoeren.” De kapel mocht na de prijsuitreiking het slotconcert in de feesttent verzorgen en heeft ook nog een concert in de historische stad Sterzing gegeven.

Die Original Fenntaler Musikanten die in 2001 in Veenendaal spontaan is ontstaan als gelegenheidskapel, om eenmalig deel te nemen aan het Europees Kampioenschap in Oostenrijk, telt totaal twintig leden uit Veenendaal en omgeving. Op 17 november aanstaande is de kapel te beluisteren in het Dorpshuis van het naburige Ochten. Voor informatie en foto’s bekijk de >>Facebookpagina van de kapel.